Boekhandel Louis Tinner, www.louistinner.nl, e-mail: info@louistinner.nl, laat een bericht achter in ons gastenboek

zondag 14 september 2008

Wisselvallig Woudrichem




Net toen het lekker druk werd, gisteren tijdens de boekenmarkt van Woudrichem, begon het te regenen. Van die miezerige motregen die dankzij de wind ook de achterste boeken in je kraam weet te bereiken. Daarom zagen we ons genoodzaakt onze zeilen aan de voorkant van de kraam op te hangen. Gelukkig wisten de hardnekkig doorneuzende bezoekers ons desondanks of juist dankzij die waterdichte afsluiting te vinden .


Citaat van de dag kwam van een Herman Brusselmans volgeling die na het zien van onze foto met de Vlaamse meester verwachtingsvol vroeg: "Hoe is 'ie nou in het echt." Helaas konden we daar niet al te diep op ingaan omdat we het simpelweg niet weten. Het bliksembezoek dat hij ons vorig jaar in Tilburg bracht was niet genoeg om de man eens goed in zijn ziel te kijken.


Wij moeten het ook maar doen met de glimpen die we af en toe van hem opvangen op tv. Zoals deze week tijdens De Wereld Draait Door toen hij het voor elkaar kreeg Jort Kelder een minuut of tien de mond te laten houden.


Begreep ik het trouwens goed: Weet Jort Kelder niet wie Willem Elsschot is. Toen Brusselmans Elsschot overschat noemde, vond de voormalige Quote-baas dat hij dat makkelijke kon zeggen nu Elsschot er niet bij was. Alsof hij niet wist dat de beste man al bijna vijftig jaar dood is.

Geen opmerkingen:

Archief

Boekhandel Louis Tinner