Boekhandel Louis Tinner, www.louistinner.nl, e-mail: info@louistinner.nl, laat een bericht achter in ons gastenboek

dinsdag 7 april 2009

No we can't

De Tinnertjes gaan dit jaar op vakantie naar het oude Zuiden van de Verenigde Staten en pikken gelijk Washington D.C. mee. Maar een tour van het Witte Huis blijkt er (na wat gegoogle) bij voorbaat niet in te zitten. Dat kun je alleen maar regelen via je eigen congressman. Even overwogen om Geert, Mark, Femke of Rita te mailen. Maar de eerste komt het Engelse parlement niet eens in en van de rest verwachten we ook niet zoveel.



Als voorbereiding op de reis las Louis het boek 'Slaven in de familie'. Daarin beschrijft auteur Edward Ball de geschiedenis van zijn slavenhoudende familie die in hun hoogtijdagen 12 plantages bezaten. Een voorzaat van Ball heeft in 1806 ook het tripje naar Washington D.C. gemaakt en kon het Witte Huis wél bezichtigen. In een brief aan zijn familie schrijft hij: 'Op weg naar het huis kwamen we de president (Thomas Jefferson, LT) op zijn paard tegen, maar omdat we waren gekomen om het huis te zien en niet de man, zijn we doorgelopen.'



De kans dat de Tinnertjes Barack Obama tegen het lijf lopen is waarschijnlijk nog kleiner dan de kans dat ze het Witte Huis kunnen bezichtigen. Ze zullen genoegen moeten nemen met Monticello, de plantage van Thomas Jefferson. Die president was 200 jaar geleden blijkbaar goed benaderbaar en stelt ook nu nog zijn huis open aan iedereen die het wil zien.



Geen opmerkingen:

Archief

Boekhandel Louis Tinner